Λουκούμια ροζ

Λουκούμια ροζ


Περιγραφή:

Εύκολα λουκούμια ρόζ με αμύγδαλα!

Συστατικά:

- 750 γραμμάρια ζάχαρη.
- 600 γραμμάρια νερό.
- 110 γραμμάρια κόρν-φλάουρ.
- 1 φλιτζάνι νερό.
- 1/2 φλιτζάνι ροδόνερο.
- 5-6 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
- 100 γραμμάρια αμύγδαλα ξεφλουδισμένα καβουρντισμένα και κοπανισμένα.


Οδηγίες:

- Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό να βράσουν ,ανακατεύουμε καλά.
- Διαλύουμε το κορν-φλάουρ στο ένα φλιτζάνι νερό ,το προσθέτουμε στο νερό με την ζάχαρη, χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε το μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς επί 20 λεπτά. -
- Προσθέτουμε το χρώμα και το ροδόνερο συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Όταν πήξει καλά το μείγμα το κατεβάζουμε από την φωτιά ,το βάζουμε σε τετράγωνο μικρό ταψάκι (25x20)που πασπαλίσαμε άχνη.
- Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και αναποδογυρίζουμε το ταψί σε λαδόκκολα πασπαλισμένη και αυτή με άχνη.
- Κόβουμε τα λουκούμια μας σε μέγεθος που θέλουμε ,τα κυλάμε μέσα σε μπόλικια άχνη ,και τα φυλάμε σε στεγνό μέρος ,(εκτός ψυγείου).


Λίγα μυστικά ακόμα!
Η συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα.
http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/loykoymia-roz.html


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Delicious International Recipes:
FB-Page: https://www.facebook.com/interdelrecipes/